4 marathons op een rij in 2023

0
71

Staat een (trail) marathon nog op je verlanglijstje? Wij hebben er vier in de aanbieding bij Sportevents in 2023! Allemaal zijn ze off-road en de ene al met wat meer hoogte meters dan de andere. 

7 mei 2023: MARATHON ZONIËNWOUD 
42km | Hoogtemeters: 498m+ 
Ons marathon seizoen start in het Zoniënwoud. In 2022 namen er meer dan 300 lopers aan deel aan de volledige afstand. Voor de 2de editie mogen we een volledig nieuw parcours aankondigen en hebben we ook een nieuwe start- en finishlocatie. Het centre Adeps van Auderghem ligt centraal gelegen, is makkelijk bereikbaar en na 200m duiken de lopers het bos in. Op zaterdag staat de 42km op het programma en op zondag de 10 en 21km.
 
 
 
De inschrijvingen gaan open op 20 november 2022. Meer info vind je HIER
 
42km | Hoogtemeters: 427m+ 
De tweede marathon op het programma is een nieuwe op onze kalender. We trekken door het prachtige Meerdaalwoud en Heverlee bos. Nergens in Vlaanderen vind je zo’n groot loofbos met duizenden eeuwen oude eiken. Vertrek en aankomst zijn in Heverlee op de campus van UCLL Heverlee. 
 
 
 
Lopers kunnen kiezen uit 3 afstanden: 10km, 21km en 42km. Op 25 november 2022 gaan de inschrijvingen open voor de Marathon Meerdaalwoud. Meer info vind je HIER
 
 
42km | Hoogtemeters: 509m+ 
Voor de derde marathon op ons programma trekken we naar Heuvelland voor een echte belevenis marathon. Het parcours kronkelt over 70% onverharde paden en trakteert je op prachtige vergezichten over de wijngaarden om en rond de Rodeberg. Tijdens de Wijnmarathon lopen we langs en over tal van wijnhuizen. 
De start en finish zal plaatsvinden op wijndomein Entre-Deux Monts onder de befaamde zetellift « Cordoba ».
 
 

Lopers kunnen kiezen voor 10, 21 of 42km loop en wijn plezier. Inschrijvingen gaan open op 4 dec 2023. Meer info vind je HIER.
 
42km | Hoogtemeters: 1950m+ 
 
Afsluiten doen we in de Vogezen met het letterlijke hoogtepunt. De start gaat door in het skidorpje Le Markstein, op 1183m hoogte, aan hotel Wolf. De finish vindt plaats aan de Grand Ballon! Zoek je een echte marathon uitdaging, dan is deze de moeite waard om te komen lopen. Naast de nodige hoogtemeters kan je er genieten van ongerepte natuur en de vergezichten langs het parcours. 
 
 

Je kan kiezen uit één van de afstanden: 16km, 26km, 42km of 80km. De inschrijvingen gaan open op 1 december 2022. Meer info vind je HIER.